Vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op

Huurders informatie

Alles bij elkaar

Hoe en wanneer betaal ik de huur?

De maandelijkse huur is vastgelegd in de huurdersovereenkomst. Deze maandelijkse huur bestaat uit een deel kale huur en een deel servicekosten.

Je betaalt je huur elke maand vooruit, per automatische incasso. Dit doe je vóór de eerste dag van de maand. Bijvoorbeeld: de huur voor de maand maart moet vóór 1 maart binnen zijn bij de verhuurder, en betaal je dus in februari.

Het bankrekeningnummer waarmee ik de huur betaal is gewijzigd. Hoe geef ik dit door?

Wanneer je rekeningnummer is gewijzigd, geef je dit direct aan ons door. Zo kunnen we de automatische betaling van de huur tijdig verwerken, zodat je geen huurachterstand oploopt.

Voor het wijzigen van je rekeningnummer hebben wij een kopie van je bankpas nodig. Stuur een scan of foto van je bankpas naar administratie@verwelius.nl, en vermeld je adres in je mailbericht. Wij zullen dit dan zo snel mogelijk voor je in orde maken.

Kan ik mijn huur zelf overmaken?

Wij raden je aan om je huur te betalen via een maandelijkse automatische incasso. Onze ervaring is dat het zelf overmaken van de huur toch vaak zorgt voor een huurachterstand. Deze is in veel gevallen moeilijk in te halen waardoor je in de financiële problemen terecht kunt komen.

Onze tip: maak je huur tot prioriteit en betaal via automatische incasso, vóór de eerste van de maand. Bijvoorbeeld: de huur voor de maand augustus, moet vóór 1 augustus bij ons binnen zijn. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart huurt en woont.